Natuurlijk, in een dierenkliniek werken wij veel met dieren. Dieren worden onderzocht en behandeld. Daarnaast communiceren we veel met de eigenaren, in de kliniek, telefonisch en online.

Maar er komt nog veel meer kijken bij het goed laten functioneren van een dierenkliniek! Medicatie, voer en andere middelen worden ingekocht en opgeslagen. Dit vraagt om voorraadbeheer. Het pand moet worden schoongemaakt; Hygiëne (schoonmaak en desinfectie) is heel belangrijk! Hier komen schoonmaaklijsten en hygiëneprotocollen bij kijken. We maken met elkaar afspraken over mogelijke incidenten en veiligheid. Ook nascholing is natuurlijk essentieel. We zijn aangesloten bij het CRKD, een kwaliteitsregister voor dierenartsen.

Er is nog veel meer te noemen, maar 1 willen we in ieder geval nog noemen in het kader van kwaliteit: De apparatuur in de kliniek. We kunnen tegenwoordig niet meer zonder. Deze apparatuur moet periodiek onderhouden worden door technici en regelmatig getest worden. De bloedanalyseapparatuur wordt bij ons 4 keer per jaar getest door een extern laboratorium. Vandaag was het weer zo ver. Op onze 3 bloedonderzoek-apparaten voerden we testen uit op 6 verschillende bloedmonsters. Dit wordt vergeleken met de uitslagen in een laboratorium en met andere dierenklinieken. Gelukkig komen onze apparaten altijd goed uit de testen, maar mocht er een keer een probleem optreden dan kunnen we er snel wat aan doen!

Alle facetten omtrent kwaliteit hebben we beschreven in een “kwaliteitsmap”. Hierin worden controles e.d. ook in genoteerd. Heeft u vragen over ons kwaliteitsbeleid, neem dan gerust contact op!

Pin It on Pinterest

Share This