Wist u dat honden tussen 4 en 6 maanden leeftijd in de pubertijd zijn?

Dit is een belangrijke periode voor een hond. Het dier groeit snel, het gebit wisselt en de puberteit heeft veel invloed op het gedrag van het dier. Ze gaan u meer uitdagen, negeren vaker commando’s en sommige honden zullen meer seksueel gedrag vertonen. Denk aan rijden op dieren, mensen of voorwerpen of de neiging hebben om weg te lopen. Heeft uw vragen over de pubertijd van uw hond, neem dan gerust contact met ons op.

Wanneer uw hond 5- 6 maanden oud is, is inmiddels duidelijk geworden hoe het karakter van uw dier is ontwikkeld. Voor honden van deze leeftijd bieden wij een “Juniorconsult” aan bij onze assistente Hanny Bouter. Hanny is instructrice in gedrag en gehoorzaamheid en heeft hier al 20 jaar ervaring in. Zij volgt geregeld nascholing op dit gebied.

Tijdens dit consult controleert zij uw hond o.a. op parasieten en controleert het gebit. Daarnaast is er veel tijd om het gedrag van uw dier te bespreken. Loopt u ergens tegenaan in de opvoeding dan kunt u dat met Hanny bespreken. Ook zal zij u adviseren of uw reu beter wel of niet gecastreerd kan gaan worden. Wanneer er een medisch probleem is of er is ergens twijfel over zal zij altijd overleggen met een dierenarts. Zo nodig kunt u ook een afspraak maken met een dierenarts. Voor dit juniorconsult brengen wij geen kosten in rekening.

Wanneer u interesse heeft in een juniorconsult voor uw jonge hond kunt u ons bellen voor een afspraak. Tel. 0182-511215

Misschien tot binnenkort!

Hanny Bouter en collega’s

Pin It on Pinterest

Share This