Wij doen ons best zo “hondvriendelijk” mogelijk te werken. Daar bedoelen we een manier van werken mee, waarbij honden zich zoveel mogelijk op hun gemak voelen.

Om honden te laten wennen aan een bezoek aan de kliniek kiezen wij voor beloning. Vanaf jonge leeftijd oefenen we met het zelf op de weegschaal of op de hoog-laag-tafel in de spreekkamer te stappen. Onze assistente Hanny heeft al veel bange honden met veel geduld en meerdere bezoeken (en lekkere worst!) over angst voor de dierenartsenkliniek heen geholpen. U bent ook welkom bij haar voor een kosteloos juniorconsult voor honden van 5-6 maanden oud. Tijdens dit juniorconsult is er ruim de tijd en rust voor de hond om te wennen en positieve ervaringen op te bouwen in de kliniek.

Wanneer een hond onder narcose wordt gebracht, blijft de eigenaar hier gewoonlijk bij aanwezig tot het dier slaapt. In opname en op de operatietafel liggen honden op zachte kussens en warme dekens en zij mogen in de regel snel na het wakker worden naar huis.

Het is niet altijd te voorkomen dat een hond bang is bij ons. Samen met de eigenaar zoeken we naar oplossingen zoals gelijk doorlopen naar de spreekkamer, een visite, de eigenaar bij het uit narcose komen aanwezig te laten zijn, etcetera. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Voorkomen van angst is het allerbelangrijkste. U bent welkom om regelmatig uw hond een koekje of aai te laten halen in de kliniek.

 

Pin It on Pinterest

Share This