In 2010 zijn wij begonnen met het opzetten van een mantelzorgproject voor dieren en hun eigenaren in Gouda. Sindsdien roepen wij vrijwilligers op zich bij ons aan te melden om mantelzorg te verlenen in de regio Gouda. Veel mensen hebben sindsdien daar aan gehoor gegeven.

Wat is mantelzorg voor dieren?
mantelzorg hond paltrok gecomprEen mantelzorger voor dieren helpt mensen met het verzorgen van hun huisdier. Dit kan op regelmatige basis of incidenteel. Bij zorg op regelmatige basis kunt u denken aan regelmatig schoonmaken van de kattenbak of het konijnenhok voor iemand die dat niet meer zelf kan. Incidentele zorg kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer iemand naar het ziekenhuis moet en de kat thuis verzorgd moet worden. We hebben ook eens een team van vrijwilligers ingeschakeld om 1 x per dag een hond mee te nemen voor een lange wandeling. De eigenaar kon namelijk alleen maar kleine stukjes lopen met de hond.

Het initiatief moet voorkomen dat mensen hun dier moeten wegdoen als ze er niet meer goed voor kunnen zorgen. Dit gebeurt nog wel eens bij oudere mensen. Dit terwijl een huisdier vaak van groot belang is voor ouderen. Zeker als zij slechter ter been raken en hun sociale netwerk steeds kleiner wordt.

Eigenaren van dieren met suikerziekte brengen wij ook met elkaar in contact zodat zij elkaar in periodes van vakantie en ziekte kunnen helpen bij de specifieke aanpak. De ervaringen zijn die van wederzijdse dankbaarheid!

Meld u aan!
Daarom gaan we graag door met dit initiatief. Kunt u hulp gebruiken bij de verzorging van uw dier of wilt u graag iemand daarbij helpen?:

Meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?subject=Mantelzorg%20bij%20dieren">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 511215.

Aan deze bemiddeling zijn vanzelfsprekend geen kosten verbonden.