Geachte diereigenaar,

Wij hebben een belangrijke mededeling voor u.

Zoals u weet, werken wij voortdurend aan het verbeteren van onze kwaliteit en dienstverlening, bijvoorbeeld die van onze spoeddienst.
Wij verzorgen deze spoeddienst met de Dienstgroep Dierenartsen Gouda. Dit zijn vier praktijken die buiten reguliere openingstijden bij toerbeurt paraat staan om hulp te bieden in noodgevallen.
Vaak krijgen we in de weekenden in de nacht ‘zware gevallen’ binnen: ernstig zieke of gewonde dieren die 24-uurs intensieve zorg en toezicht nodig hebben. Geen van de praktijken heeft dit tijdens het weekend in huis. Daarom sturen we deze dieren vaak door naar een Dierenziekenhuis, waar die intensieve zorg gegeven kan worden. Voor de dieren is dit belastend; om in een nare toestand tweemaal te moeten worden vervoerd.
Vandaar dat wij als dienstgroep hebben besloten om tijdens de weekenden de nachtelijke spoeddienst uit te besteden aan een Dierenziekenhuis.

Wat betekent dat voor u?
Vanaf 1 januari 2020, kunt u van maandag t/m donderdag nog steeds in de avond en nacht bij de dienstdoende praktijk in Gouda terecht. Tijdens het weekend is de dienstdoende praktijk in Gouda overdag van 8.00-20.00 uur bereikbaar en kunt u daar terecht.
Buiten deze uren, dus van 20.00-8.00 uur, wordt u doorverwezen naar het dienstdoende Dierenziekenhuis buiten Gouda. U zult dan ook zo nodig daar naartoe moeten met uw huisdier.

Wij begrijpen dat het voor u lastig is dat deze ziekenhuizen buiten Gouda gelegen zijn, maar wij zijn ervan overtuigd dat wij hiermee de kwaliteit van de zorg voor deze ernstige patiënten (anders zouden ze per slot van rekening niet ’s nachts gezien hoeven worden) verbeteren.

Uiteraard hopen wij dat uw dier nooit in de situatie terecht komt dat het deze spoedhulp nodig heeft, maar we vertrouwen erop u met deze brief voldoende geïnformeerd te hebben over de afweging die gemaakt is.

We danken u voor het begrip en wensen u natuurlijk fijne feestdagen en het beste voor het komende jaar!

Met vriendelijke groet,

Dienstgroep Dierenartsen Gouda

Dierenkliniek de Paltrok
Dierenkliniek Pieter Bas
Dierenkliniek de Gouwe
Dierenkliniek Korte Akkeren en Westergouwe

Pin It on Pinterest

Share This