Column in de Krant van Gouda, augustus 2014:

Op 4 september 1994 reden mijn toenmalige collega van den Heuvel en ik heen en weer met ons verhuisbusje van het Driewegplein naar het Pelmolenerf, alwaar wij een nieuw pand gingen betrekken: “Dierenkliniek de Paltrok”. Een Paltrok is een oud type houtzaagmolen uit Numansdorp.

In die 20 jaar is er veel gebeurd. Wij kwamen uit de papieren kaartenbakdossiers en gingen over op een computersysteem. De microchip werd uitgevonden om weggelopen dieren eerder bij de baas terug te krijgen. Diagnostiek werd uitgebreid met oa. echo, scopie, digitale röntgen, bloeddrukmeting, uitgebreide bloedanalyse. Moderne narcose systemen werden aangeschaft en de veiligheid werd steeds verder opgevoerd. Protocollen werden geschreven en kwaliteitsrichtlijnen werden geïntroduceerd. Tandheelkunde ontwikkelde, etc, etc. Het aantal assistentes werd uitgebreid en de praktijk groeide uit tot een volwaardige gezelschapsdierenpraktijk met een eigen gezicht.

Onze quote: “Voor Kwaliteit en betrokkenheid” proberen wij op onze manier te vertalen. Niet alles wat kan moet. Er zijn vele wegen naar Rome en zorg op maat is een uitgangspunt. Regelmatig wordt de hulp van dierenartsspecialisten ingeroepen zowel binnen- als buiten de praktijk. Onze kliniek ontwikkelde zich tot een dierenziekenhuis met veel mogelijkheden onder één dak
Een dier verdient een goed dierwaardig leven en dat is láng niet altijd een zo lang mogelijk leven.

In het contact met de diereigenaren is niet veel veranderd in al die jaren. Vertrouwen is het uitgangspunt gebleven. Vertrouwen in ons dat wij onze stinkende best doen voor dier en eigenaar. Vertrouwen in de diereigenaren dat zij hun vragen, onduidelijkheden en eventuele ontevredenheden in een open overleg op tafel kunnen leggen. Communicatie in goede sfeer is ons uitgangspunt. Internet en social media zien wij als ondersteuning.

Ons team is al langdurig stabiel: Hanny Bouter (17 jaar), Suzan van Dam (15 jaar), Nienke Versluis (13 jaar), Marphy Rebel ( 15 jaar), Justa van der Kolk ( 10 jaar), Saskia Spiekermann (20 jaar) en Marinus van der Wijden (20 jaar). Wij hebben het met elkaar, met u en uw dieren enorm naar ons zin en danken al onze diereigenaren voor het jarenlang vertrouwen. Wij gaan vrolijk en met veel zin op weg naar de 25 jaar!

Marinus van der Wijden.

Pin It on Pinterest

Share This