Terug van een goede kampeervakantie aan het werk in praktijk en voor deze column.

Heerlijk in het Italiaanse landschap genoten van zon, zee, bergen, fantastische smaken in food en drankjes en van al het moois dat op straat te zien is. Zo ook heel veel mensen gezien die gelukkig waren samen met hun hond. En inderdaad is er ook in Italië enige uiterlijke gelijkenis tussen hond en baas, ook met grappige uitzonderingen.

Zo zag ik een zwaar gecoiffuurde dame met blondharige krullen paraderen samen met haar gelijkgekleurde Koningspoedel en een zwaarbespierde man met een enorme Mastino Napoletano. Heel veel kleinere rassen bleken óók in Italië zeer populair.

Lui lezend onder mijn luifeltje, biertje in aanslag, met overzicht over de camping vielen mij wat zaken op. Er zijn heel veel honden liefhebbers, maar ook heel veel mensen die minder lol in honden hebben. Dat geeft af en toe discussie en boze gezichten. Over scheerlijnen plassende reuen, fietsers aanvallende keffers en zich naast de picknickende buren uitschuddende honden na een duik geeft discussie. Er was niet altijd begrip van de hondeneigenaren voor het klagende slachtoffer.

Ik breek een lans voor de slachtoffers en roep óns, hondeneigenaren, op tot enige zelfreflectie. Laten we rekening houden met elkaar. Een hulp kan zijn www.hondenetiquette.nl waar goede tips zijn te lezen voor baas en hond.

Ik wens u en uw dier namens ons team een leuke vakantie toe!

Marinus van der Wijden, dierenarts voor Gezelschapsdieren

Pin It on Pinterest

Share This