De afweging: wel of niet mee?
Als u er zelf aan toe bent om lekker op vakantie te gaan wil dat niet altijd zeggen dat uw dier het óók leuk vindt om mee te gaan.
Over het algemeen blijft een kat liever in de eigen omgeving en een konijn of cavia liever in eigen hok en klimaat. Een hond is hierin iets makkelijker en kan zelfs echt genieten van reizen. Vogels en vissen zijn over het algemeen niet geschikt om mee te reizen.

Meenemen
Onze ervaring is dat een konijn, cavia, muis of rat een korte reis ( binnen Nederland) niet vervelend vindt. Grote klimaatsveranderingen kunt u beter voorkomen in verband met de dikke vachten van deze dieren en de kans op oververhitting. Let op tocht in tent of caravan. Ook voor deze dieren geldt: neem voldoende eigen voeding mee.
Ook voor reizen geldt: als u een jong dier went aan reizen zal het dier het over het algemeen leuker vinden om op reis te gaan. Dus is het verstandig ook aandacht te besteden aan reistraining in de opvoeding!

Thuis blijven
In de meeste gevallen zal een oppas goed voor uw dier kunnen zorgen en kunt u uw dier thuis laten.
Teveel krachtvoer eten is niet goed voor een knaagdier. Er kan plakpoep ontstaan, gebitsproblemen en buikpijn. Spreek dit goed door met de oppas want deze heeft vaak de neiging het dier extra te verwennen met wat téveel krachtvoer. Goed bedoeld, maar gevaarlijk. Vraag de oppas het dier dagelijks te controleren door het even op te pakken.

Pension
Tegenwoordig is er in veel pensions de mogelijkheid om ook deze dieren te laten logeren.

Natuurlijk wensen wij u én uw huisdier een fijne vakantie en zijn wij altijd bereid aan balie, telefoon of via de mail uw vragen te beantwoorden!

Pin It on Pinterest

Share This