Angst bij bezoek dierenarts

In onze kliniek behandelen wij voornamelijk honden, katten, konijnen en knaagdieren. In de wachtkamer kunnen deze verschillende diersoorten en hun eigenaren elkaar tegenkomen. Vaak geeft dit gezelligheid of afleiding, maar soms ook stress. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u of uw dier bang is voor andere diersoorten. En sommige honden zijn zo onrustig in de wachtkamer dat dit niet prettig is voor hond, eigenaar en andere bezoekers. Voor sommige katten is het sowieso erg stressvol om in een vervoersmand in een wachtkamer te moeten wachten. Ook tijdens een consult kan een dier bang zijn.

Dierenkliniek de Paltrok kat anti stress hoek  Dierenkliniek de Paltrok kat stress verminderen

Overleg vóór het bezoek

Wij vragen eigenaren die behoefte hebben aan een bezoek aan onze kliniek met minder stress en/of angst voor henzelf of voor hun huisdier contact met ons op te nemen. We willen graag samen met u nadenken hoe we een bezoek met zo weinig mogelijk stress kunnen laten verlopen.

Goede voorbereiding

De eerste stap is een goede voorbereiding. We willen u graag adviseren, bijvoorbeeld hoe u uw kat laat wennen aan de vervoersmand. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een speciale afspraak te maken: "Een afspraak op maat".

Kattenhoek in wachtkamer

In de wachtkamer hebben we een speciale kattenhoek. Hier staat een meubel waarop u de vervoersmand kunt neerzetten. Doordat het meubel in de hoek van de wachtruimte staat en doordat uw kat hoger zit dan normaal, zal hij/zij zich veiliger voelen.

Afspraak op maat

Met "een afspraak op maat" bedoelen we een afspraak waarbij we van tevoren zoveel mogelijk rekening houden met uw bezoek en uw wensen. We maken bijvoorbeeld een afspraak op een moment dat er geen dieren in de wachtkamer aanwezig zijn waar u of uw huisdier bang voor is. Wanneer dit niet gaat zorgen we ervoor dat u even in een andere kamer kunt wachten.

We willen ook graag met u overleggen hoe we een consult in de behandelkamer met zo weinig mogelijk stress kunnen laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan een kleedje van uw dier op tafel of het sluiten van de lamellen bij het raam.

Tot slot is er de mogelijkheid van een visite van de dierenarts aan huis. Houd er wel rekening mee dat tijdens een visite minder mogelijk is dan in de kliniek. Het kan zijn dat u alsnog met uw dier naar de kliniek moet komen voor verder onderzoek of behandeling. Ook zijn er extra kosten verbonden aan een visite.

Dus heeft u een extreem angstig en/of gestrest dier dan is een afspraak op maat wellicht iets voor u en uw dier. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.