Openingstijden

Inloopspreekuren:
maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 9.30 uur en van 14.00 tot 15.00 uur.

Afspraakspreekuren:
maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 19.30 uur

Buiten bovengenoemde openingstijden is 24 uur per dag, zeven dagen per week een dierenarts bereikbaar voor spoedgevallen.

Telefonisch spreekuur dagelijks tussen 13.30 en 14.00 uur.

BEL: 0182-511215

Wijziging dienstregeling vanaf 1 januari 2020

 

Lees hierover in onze nieuwsbrief van 30 december 2019

 

Weekenddienst en feestdagen

 

Vanaf vrijdagavond 10 april tot dinsdagmorgen 14 april

heeft Dierenkliniek de Gouwe dienst voor spoedgevallen van 8.00 tot 20.00 uur.

Tel. nr. 0182-510958

 Tussen 20.00 uur en 8.00 uur kunt u in de weekenden contact opnemen met Spoedkliniek Gezelschapsdieren Midden-Nederland

Tel. nr. 0900-2223000

https://www.diergeneeskunde.nl/bezoek/spoedkliniek-gezelschapsdieren-midden-nederland/

 

 

Maandag t/m donderdag 

Buiten reguliere openingstijden is 24 uur per dag, zeven dagen per week een dierenarts bereikbaar voor spoedgevallen via 0182-511215. Van maandag t/m donderdag kunt u vanaf 19.30uur tot de volgende morgen 9.00 uur voor spoedgevallen terecht bij 1 van de klinieken van de Dierenartsen Dienstgroep Gouda: Dierenkliniek de Gouwe, Dierenkliniek de Paltrok, Dierenkliniek Pieter-Bas en Dierenkliniek Korte Akkeren. U hoort via ons antwoordapparaat welke kliniek dienst heeft.

Binnen openingstijden adviseren wij u bij een spoedgeval altijd eerst te bellen naar de praktijk. Op deze manier kunnen wij vast voorzorgsmaatregelen nemen om uw huisdier goed op te kunnen vangen.

Wat zijn spoedgevallen?

Hieronder staat een lijst met klachten die zeker een spoedgeval zijn:

 • Acute dikke buik: zonder resultaat voortdurend overgeven, met daarnaast een snel dikker wordende buik (opzwellen) achter de ribben.
 • Benauwdheid: ademhalen met veel geluid, blauwe tong, snakken naar adem. Het dier is in paniek en durft niet te gaan liggen.
 • Bloedverlies: bijvoorbeeld als gevolg van een aanrijding of een bijtwond, indien mogelijk de bloeding in de tussentijd proberen dicht te drukken met een verband of een vinger.
 • Braken/diarree: voortdurend braken en/of diarree, of braken en/of diarree mét een snelle achteruitgang van algehele toestand.
 • Geboorteproblemen: continue buikpersen (of door uitputting gestopt met persen), van minimaal een half uur, zonder vordering.
 • Onderkoeling: bijvoorbeeld in het water gevallen. Droogwrijven en een warme kruik bij het dier leggen. Het dier kan ook benauwd zijn als het water in de longen heeft gekregen.
 • Oververhitting: na verblijf in een auto in de zon, of een intensieve training. Zo snel mogelijk de hond op een koele plaats brengen en met water koelen (20 min.), desnoods in een sloot.
 • Plasproblemen: niet kunnen plassen of persen tijdens het plassen, met nauwelijks of geen resultaat, bij mannelijke dieren.
 • Toevallen: niet aanspreekbaar, ogen open met wijde pupillen, stijve of trillende spieren, speekselen, urineverlies. De toeval duurt langer dan 15 minuten.
 • Vergiftigingen: dit kan veel uiteenlopende verschijnselen geven waardoor ook de behandeling sterk kan verschillen. Kom ook als u vermoedt dat uw dier vergif heeft binnengekregen. Neem indien mogelijk de verpakking van het vergif mee of schrijf de naam en samenstelling op.
 • Verkeersongeluk: laat, ook als u zelf niets kunt ontdekken, uw huisdier controleren op ademhaling en inwendige bloedingen.
 • Verlammingen: plotseling niet meer kunnen bewegen van één of meer lichaamsdelen, met of zonder pijnuitingen.
 • Verwondingen: een open wond is altijd in meer of mindere mate geïnfecteerd waardoor meestal een snelle behandeling gewenst is. Tevens moeten grote wonden binnen 8 uur gehecht worden.