justa met kat portret compr

Mijn naam is Justa van der Kolk en ik ben sinds 2004 als dierenarts werkzaam in Dierenkliniek de Paltrok.

Met plezier woon ik samen met mijn partner en 2 zoontjes in Gouda. Wij hebben één huisdier: poes Dora. Mijn zoontje verkondigt altijd dat ons gezin uit vijf bestaat, dus ze hoort er echt bij!

Ik heb het erg naar mijn zin bij de Paltrok. We hebben een fijn team van collega's en erg veel aardige eigenaren. Het werk is afwisselend; we zijn net een klein ziekenhuis! Mijn speciale interesse hebben de gebitsbehandelingen en de weke delen chirurgie (bijvoorbeeld buikoperaties, het verwijderen van tumoren, etcetera). Ik volg nascholing op allerlei gebied en ben lid van een internationaal kattengeneeskunde forum en heb mij aangesloten bij de "Werkgroep Kattengeneeskunde" van de KNMvD.

De laatste jaren ben ik kwaliteitscoördinator van Dierenkliniek de Paltrok. Dit houdt in het schrijven en bijwerken van ons kwaliteitsboek, het coördineren van de kwaliteitscontroles, etcetera. Verder onderhoud ik de website, onze facebookpagina en folders en verstuur ik de nieuwsbrieven.

Het contact met dieren en hun eigenaren in de spreekkamer zou ik echter niet willen missen. Het is een prettige uitdaging om te ontdekken wat er speelt bij een huisdier en samen met u als eigenaar te komen tot een behandelplan. Naast honden en katten behandel ik ook graag konijnen en cavia's. Kortom: ik kan eigenlijk niet kiezen...Dat komt goed uit in een allround gezelschapsdierenpraktijk!