2 Weken geleden zagen we Froger, een grote kater, tijdens het middagspreekuur.

Froger kwam als klein kitten al in onze kliniek. Na de geboorte bleek hij niet genoeg melk te drinken bij zijn moeder en was zwak en mager. De eigenaresse heeft hem toen met de fles bijgevoerd. Gelukkig ging hij toen wel snel groeien. Het katertje bleef wonen in dit gezin en werd Froger genoemd.
Al snel bleek Froger een meer dan gezonde eetlust te hebben. Zijn etensbakje was altijd zeer snel leeg en hij liet zich graag trakteren op extra lekkernijen. We zagen Froger bij elke bezoek aan de kliniek dikker worden. Het lukte het gezin niet om hem af te laten vallen.
Tijdens de jaarlijkse controle 2 weken geleden viel op dat Froger er minder gezond uitzag. Zijn vacht was minder glanzend en hij was sloom. De laatste maanden was hij steeds meer water gaan drinken. Uit bloedonderzoek bleek dat Froger suikerziekte had gekregen.
Bij katten wordt suikerziekte behandeld d.m.v. onderhuidse injecties met langwerkend insuline. Dit dient elke dag 2 keer te gebeuren met ongeveer 12 uur ertussen. Daarnaast is het belangrijk dat de kat op regelmatige tijden eet, zodat hij of zij niet een te laag suiker -(glucose) gehalte krijgt, een zogenaamde “hypo”. Regelmatig moet het glucose in het bloed gecontroleerd worden om de juiste hoeveelheid insuline te bepalen. Al met al een hele zorg voor de eigenaar.
De eigenaar van Froger pakt het goed op en krijgt steeds meer ervaring en handigheid in de behandeling van Froger. Hij gaat er weer beter uit zien en wordt levendiger en actiever. Hopelijk lukt het Froger nu langzaam te laten afvallen zodat hij misschien nog eens van de suikerziekte af komt.
De eigenaar heeft al familie en buren gevraagd om Froger tijdens vakantie en dagjes weg zijn injecties te geven. Zij vinden dit geen probleem. Voor veel eigenaren is dit niet makkelijk geregeld. Daarom brengen wij op verzoek eigenaren van katten met suikerziekte met elkaar in contact, zodat voor elkaars dieren gezorgd kan worden tijdens vakanties. Heeft u hier interesse in kunt u contact met ons opnemen.