DIER EN WERK, column oktober 2015.

Op 4 oktober is het weer zover, Werelddierendag! Diereigenaren geven hun dier iets extra lekkers of doen helemaal niets speciaals, onze westerse huisdieren hebben het immers over het algemeen al erg goed.

Wij hebben voorheen Dierendag op verschillende manieren ingevuld o.a. met lezingen, opendagen en workshops. Allemaal erg leuk en informatief. De opendagen vullen wij regelmatig in als mensen het verzoek hebben eens mee te mogen kijken. Rondleidingen door de praktijk worden bijna dagelijks aan belangstellenden gegeven. Leuk is het om te merken dat mensen verrast zijn door de breedte van ons werk, een dierenziekenhuis met héél veel mogelijkheden.

SCHOOLKLASBEZOEK

Wat enorm leuk is om te doen zijn de rondleidingen aan schoolklassen, wij plannen dan de praktijk een uur vrij om een schoolklas een rondleiding te geven. Dit gebeurt vaak in het kader van een of ander project. Prachtig is het dan om te zien hoe geïnteresseerd kinderen zijn naar technieken en mogelijkheden. Dit jaar is onze dierendag actie om wie belangstelling heeft, schoolklas, personen met of zonder gezin, in de gelegenheid te stellen een kijkje in onze praktijk te nemen. Bel gerust om een afspraak te maken zodat wij passende tijd vrij kunnen maken.

BEROEPSORIENTATIE

Jonge mensen hebben de toekomst. Als ik tijdens een consult aan kinderen en jongvolwassenen vraag: “Wat wil je later voor werk gaan doen?” krijg ik toch vaker dan ik hoop een schouderophaling. Als ik dan vervolgens vraag: “Maar wat vind je sowieso leuk of waar loop je warm voor?” gebeurt hetzelfde ook regelmatig, zéker niet altijd gelukkig. Kijken op het werk van ouders, vrienden, ooms, tantes etc. kan jonge mensen enorm inspireren, dat is zeker ónze ervaring. Alle beroepen zouden hun deuren meer voor kinderen open kunnen en moeten zetten. Bel ons gerust!

Marinus van der Wijden, dierenarts voor gezelschapsdieren