Jazeker en niet voor niets!Regelmatig zien we hondjes met lange blonde manen met een bazin met gelijk coiffure of stoere Britse Kortharen met een dito baas. En die ene Labrador met wat pondjes teveel heeft dat ook niet van een vreemde. Die sterke hond met stoere halsband heeft best wel een stoere baas. En klopt het dat bazen van Schnauzers vaker snorren hebben? En zijn bazen van grote Leonbergers nou ook vaker relaxte types?
U kent vast ook wel wat voorbeelden uit uw omgeving. Soms is een dergelijke gelijkenis een leuk gezicht, maar het heeft ook vaak voordelen!

Het is namelijk belangrijk dat u en uw hond bij elkaar passen. Oriënteert u zich op de eigenschappen van verschillende rassen. Border Collies willen bijvoorbeeld graag veel bewegen, trainen en het liefst schapen drijven. Beagles zijn erg eigenwijs en kunnen niet altijd los lopen. Sommige rassen hebben veel vachtverzorging nodig, heeft u daar zin in?

Binnen rassen kunnen honden echter ook van karakter wisselen. Wanneer u uw oog op een bepaald ras hebt laten vallen, bereidt u dan ook voor op het uitkiezen van een puppy. Kiest u voor dat hondje dat als enige blijft zitten, terwijl de andere puppies u komen begroeten? Dit lijkt een wat banger hondje. Of kiest u liever voor het haantje de voorste van het nest? Wilt u een dier uit het asiel, laat u zich dan goed voorlichten door de medewerkers van het asiel.

Zoals u mogelijk uit de media vernomen hebt zitten de asiels helaas overvol. Dus als u overweegt een hond of een kat een goed en warm nest te bieden ga dan eens langs bij een asiel, er zijn meer asiels dan u denkt! Neem vooral geen overhaast besluit .

Overweegt u een hond of kat aan te schaffen dan informeren wij u hier graag over.

Het team van Dierenkliniek de Paltrok